/ netinfo
С помощта на българските власти пияният пътник бил свален от самолета в София
Самолет, изпълняващ чартърен полет от полския град Вроцлав до египетския курорт Хургада, е трябвало да кацне аварийно в София заради агресивното поведение на пиян пътник, съобщава bTV.
 
Самолетът на турската авиокомпанияКорендон Еърлайнс” излетял вчера следобед от летището във Вроцлав. След като взела други туристи от Познан, машината се отправила към крайната си дестинация в Египет.
 
Заради агресивното поведение на пътник на борда обаче се наложило самолетът да се приземи в София. Според „Газета виборча” друг пътник от самолета обяснил, че пияният мъж се нахвърлил върху стюардеса, която отказала да му сервира още алкохол.
 
По тази причина капитанът на екипажа решил да направят непланирано спиране в България. След кацането проблемният пътник бил свален от самолета с помощта на българската „Гранична полиция”.
 


В пост в профила си във „Фейсбук” свидетел на случката обяснява как „плешив мъж сграбчил стюардесата за гърлото и изплашил децата”.
 
След като пияният пътник бил свален, самолетът излетял отново и пътниците пристигнали в крайната точка на пътуването си в 21 ч.
bTV