/ БГНЕС
Папа Франциск реагира предпазливо днес на молбата на монахиня за целувка по бузата, но каза, че ще се приближи до нея, само ако не хапе, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи, докато светият отец влизаше в залата за аудиенции във Ватикана за редовната си среща с доброжелатели, наредили се зад ограждения.

Франциск запази дистанция, когато монахинята поиска папска целувка, но после договори условията: "Ще ви дам целувка, но запазете спокойствие. Не хапете!", предупреди Франциск.

Жената склони и Франциск се наведе, за да я целуне леко по бузата. Неговият жест я накара да даде израз на радостта си, което доведе до одобрителни викове от околните.

Папата удари по ръката нахална жена (ВИДЕО)

Предпазливостта на папата вероятно се дължи това, че той все още е смутен от новогодишния инцидент на площад Св. Петър, когато азиатска богомолка малко грубо го дръпна за ръката, за да го накара да се приближи и се наложи той да я плесне по дланта, за да се освободи.
 

По време на благословията на 1 януари папата се извини, че си е изпуснал нервите предишната вечер.

Видеото със случката стана изключително споделяно. Критици на Франциск казаха, че то е свидетелство за неговата избухливост, докато други отбелязаха, че 83-годишният папа, който страда от ишиас и се придвижва трудно, е можело да падне заради неочакваното и силно дръпване на ръката му.
БТА