/ БГНЕС
Водолазите са открили шесто тяло от потъналата луксозна яхта край Сицилия, за което се предполага, че е на 18-годишната Хана Линч.
 

Хана е последната от изчезналите след потъването на яхтата по-рано тази седмица. Тялото на нейния баща, технологичния предприемач Майк Линч, и още петима души вече бяха извадени на брега след потъването на луксозната яхта Bayesian, която се преобърна по време на буря край италианското рибарско селище Портичело, източно от Палермо. От 22 пътници и екипаж на борда 15 души оцеляха при потъването, включително едногодишно дете и майката на Хана, Анджела Бакарес.
 

Председателят на банката Morgan Stanley International Джонатан Блумър, съпругата му Джуди Блумър, адвокатът от Clifford Chance Крис Морвило, съпругата му Неда Морвило и готвачът на лодката Рекалдо Томас са останалите загинали при потъването на Bayesian.

Спасителите описват операцията, която продължава от понеделник, като „сложна“, като водолазите са ограничени до 12-минутни смени под вода. Решението дали потъналата яхта да бъде извадена от морското дъно „не е на дневен ред“, но ще бъде взето в бъдеще, заяви говорителят на италианската брегова охрана.

Според водолазите от екипа за търсене и спасяване корабът е бил „практически непокътнат“ на морското дъно.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
БиБиСи,БГНЕС