/ iStock/Getty Images
Председателят на Morgan Stanley International Джонатан Блумър е сред изчезналите хора след потъването на яхта край бреговете на Сицилия по време на силна буря.



На яхтата е бил и британският технологичен предприемач Майк Линч заедно с 18-годишната му дъщеря Хана.
Салваторе Кочина, ръководител на агенцията за гражданска защита в Сицилия, заяви, че Блумер и Крис Морвило, адвокат в Clifford Chance, също са сред изчезнали.

Новината дойде в момент, когато бе съобщено, че съподсъдимият на Линч в американски процес, свързан с продажбата на софтуерната му компания на Hewlett-Packard, е починал, след като е бил блъснат от автомобил в Англия.
 
Плаващият под британски флаг 56-метров ветроход Bayesian е превозвал 22 души и е бил закотвен в непосредствена близост до брега близо до пристанището Портичело, когато е ударен от торнадо в ранните часове на 19 август, се казва изявление на италианската брегова охрана, съобщи "Гардиън".

Потвърдена е смъртта на един човек, за когото се предполага, че е готвачът на плавателния съд. Бреговата охрана съобщи, че изчезналите са хора с британска, американска и канадска националност.
 

Петнадесет души бяха спасени, включително съпругата на Линч, Анджела Бакарес, която е собственик на лодката, и момиченце на 1 година, което е било спасено от майка си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС