Загиналите при бурята в швейцарските Алпи в неделя туристи вече са осем, сред които и една българка, предаде АФП, като се позова на местната полиция.

52-годишната Калина Дамянова е починала днес в болница, след като е получила хипотермия. Освен българката са загинали и петима италианци. Жертвите са били част от две групи от общо 14 туристи.

59-годишният съпруг на Калина
- италианецът Марио Кастильони, бил водач на групата. Той загинал на място при падане в опит да огледа района, за да се ориентира.

Изчезна един от най-богатите хора в Германия, издирват го в Алпите (СНИМКИ)
 
 

#mlgmountainguide #japow18 #happypowder #ridermario #riderkalina

Публикувахте от MLG Mountain Guide в 20 януари 2018 г.

Трима души - швейцарец, французойка и италианка - са хоспитализирани в тежко състояние. Останалите петима туристи от двете групи също са получили хипотермия, но са пострадали по-леко.

Изненадани от бурята, 14-те човека са били принудени да прекарат нощта на неделя срещу понеделник на открито на височина от 3270 м. Сигналът за тревога е бил подаден вчера рано сутринта от стопанина на заслон, където двете групи е трябвало да прекарат нощта.
 
 

Super gruppo in partenza Haute Route Chamonix/Zermatt #mlgmountainguide #happypower #disentis3000 #mlgfoto #hauteroutechamonixzermatt

Публикувахте от MLG Mountain Guide в 26 април 2018 г.

Трима испанци загинаха при лавина в швейцарските Алпи

Двама швейцарски алпинисти, съответно на 21 и на 22 години, са починали от измръзване и изтощение на съседен масив.
 
 
Публикувахте от MLG Mountain Guide в 9 ноември 2016 г.
 
Калина Дамянова и Марио Кастильони
са били собственици на специализирана агенция за алпинисти и скиори в швейцарския град Киасо до италианската граница. Те са организирали фаталния тур Шамони-Зермат, дълъг 180 км, който експертите считат за един от майсторските преходи.
БТА