/ iStock/Getty Images
Той маскирал плащанията с чекове на жените като хонорари за ангажименти като модели, масажистки и участия в частни партита
Филмов продуцент получи обвинение в Ню Йорк и беше арестуван в Калифорния. Той получи обвинение относно това, че е използвал продуцентската си компания, за да ръководи международна мрежа за проституция.

49-годишният Дилън Джордан от Калифорния, е арестуван в окръг Сан Бернардино. "Години наред Дилън Джордан ръководи широкообхватен бизнес с проститутки чрез две компании - компания, представяща се, че организира партита и събития и действителна филмова продуцентска компания", се посочва в прессъобщение на прокурор Одри Строс. "Партито вече свърши".

В обвинението се посочва, че от 2010 г. до май 2017 г. Джордан е поддържал списък от жени, живеещи на различни места в САЩ и извършващи сексуални актове с клиенти на срещу заплащане.

Джордан координирал действията си с "мадам" от Великобритания, като двамата споделяли и насочвали клиенти и проститутки. 

Продуцентът организирал и транспорта за жените, които проституирали или помагал на клиентите да организират транспортирането им между различни щати.

Той маскирал плащанията с чекове на жените като хонорари за ангажименти като модели, масажистки, участия в частни партита, консултантски услуги. Цените за сексуалните услуги и организацията на транспорта се извършвали по електронна поща.

Дилън Джордан е сред продуцентите на филми като "Учителката от детската градина" от 2018 г. с участието на Маги Джиленхол и "Хлапето" от 2019 г. с Итън Хоук.