Няма радиоактивни следи по тялото на починалия Патаркацишвили
Няма радиоактивни следи по тялото на починалия Патаркацишвили / netinfo

Не са намерени следи от радиоактивност в дома или по тялото на починалия във Великобритания грузински бизнесмен Бадри Патаркацишвили, съобщи говорителка на британската полиция, цитирана от Ройтерс.

"Първоначалните данни от работата на експертите не показват да е имало използване на каквито и да било радиоактивни материали", заяви говорителката. Предстои по-късно да бъде направена патологоанатомична и токсикологична експертиза за изясняване на причините за смъртта на Патаркацишвили. Резултатите се очакват тази нощ или утре, посочва ИТАР-ТАСС, като цитира британски медии.

През декември м.г. лондонският вестник "Сънди таймс" публикува статия за предполагаем заговор за убийството му. Патаркацишвили заяви тогава, че притежава видеозапис, на който служител от грузинското вътрешно министерство иска от чеченски вожд да го убие в Лондон. Милиардерът призова грузинското правителство незабавно да разследва случая, но Тбилиси отхвърли твърденията като "изфабрикувани". Според британски медии предполагаемият план за убийството му наподобявал много начина, по който бе убит чрез радиоактивно отравяне бившият агент на КГБ Александър Литвиненко през 2006 г.

Патаркацишвили почина от инфаркт в Лондон на 52-годишна възраст.