Москва кораб
Москва кораб / БГНЕС
На нови снимки, показващи руския ракетен крайцер "Москва" минути преди да потъне, ясно се виждат дупки от ракетни удари, предаде CNN.

Потъването на "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е най-голямата военна загуба на военноморски кораб от 40 години насам. Случката е и огромен позор за Москва. Счита се, че при атаката и потъването са загинали около 300 души, но Москва официално отрича и твърди, че екипажът от общо 500 души е спасен от други руски кораби.

Изображенията показват "Москва" от едната му страна, с огромни дупки от вероятен удар с ракети. Корабът е килнат на една страна, а огромен стълб черен дим се издига от палубата му.

Анализатори твърдят пред CNN, че военният кораб на снимките изглежда именно като флагмана на Черноморския флот на Русия.
 


Украйна и Русия предоставиха противоречиви сведения за случилото се по време на инцидента в четвъртък в Черно море - Украйна твърди, че корабът е поразен с ракети "Нептун", версията бе потвърдена и от Пентагона, а Русия твърди, че на борда е станал пожар в резултат на цигара. Въпреки твърденията на Москва обаче, Русия започна атаки в отмъщение на потапянето на кораба - по-специално чрез удари върху завод, произвеждащ ракетите "Нептун".


 
БГНЕС