Неизвестни заграбиха 70 000 евро от банка в Румъния
Неизвестни заграбиха 70 000 евро от банка в Румъния / снимка: sхc.hu

Около 70 000 евро са обрани от банка в западния румънски град Клуж в края на работната седмица, пише БГНЕС, позовавайки се на информация на Медиафакс. Обирът е станал като на филм. Двама въоръжени мъже с маски на лицата са нахлули в петък преди края на работното време в банков клон в Клуж.

 

Те ударили с пистолетите охранителя по главата, после касиера и много бързо задигнали всички банкноти, които се намирали в този час в банката. Бързо излезли от банката и хукнали по улицата.

 

Според румънските медии, един полицай, който случайно минавал в този момент покрай банката, ги видял и ги подгонил. Той обаче не успял да ги догони и крадците избягали. По информация на местната полиция целият град е обграден от служители на реда, които проверяват всеки автомобил в търсене на обирджиите. Засилени са полицейските проверки и в цялата област на Клуж.

 

Ударените с пистолети охранител и касиер на банката са отказали медицинска помощ, като са обяснили, че нямат нужда от нея. Откраднатите пари са застраховани и не съществува опасност вложителите да ги загубят, успокояват от ръководството на обраната банка.