Неизвестна група пое отговорност за атентата в Пакистан
Неизвестна група пое отговорност за атентата в Пакистан / снимка: БГНЕС
Неизвестна група, наричаща себе си "Федаини на исляма", пое днес отговорност за самоубийствения атентат срещу хотел "Мариот" в Исламабад, при който загинаха най-малко 60 души, предаде АФП. В запис, предаден по телефона на базираната в Дубай телевизия "Ал Арабия", групата съобщава, че атентатът е дело на нейни членове.

Кореспондентът на "Ал Арабия" в Исламабад обясни, че е получил на своя GSM телефонен номер, на който да се обади. Отсреща прозвучал магнетофонен запис, в който гласът поел отговорността на атентата от името на групировката "Федаини на исляма". Авторът на посланието говорел английски с акцент от Югоизточна Азия, уточнява журналистът.

Междувременно администрацията на хотел "Мариот" в Исламабад опроверга информацията, че президентът и правителството на Пакистан е трябвало да вечерят в хотела в събота, когато срещу него бе извършен атентат.

По-рано Рехман Малик, съветник на премиера по въпросите на вътрешните работи, беше съобщил, че вечерта в събота в хотела е била планирана вечеря с участието на президента, премиера, правителството и командването на армията, но в последния момент тя била отменена и било взето решение за банкет в резиденцията на премиера.