наводнения в Гърция
наводнения в Гърция / БГНЕС
Най-малко петима души загинаха в резултат на наводнения след проливните дъждове в южната част на Гърция. Жертвите са две жени и трима мъже от района на град Мандра в близост до Атина.

наводнения в Гърция
БГНЕС

Много други са блокирани в домовете си в Неа Перамос, Мегара и Магула. Повечето училища в областта са затворени. Ситуацията постоянно се следи и от премиера Алексис Ципрас, който изрази в Туитър съболезнования към близките на загиналите и призова отговорните власти за бърза реакция за справяне с последиците от бедствието.

Учени прогнозират климатична катастрофа към 2100 г.

Пътищата край Неа Перамос на 27 километра западно от столицата са непроходими заради реки от кал. Кметът Григорис Стамулис каза пред телевизия „Антена”, че на практика целият град е под вода.

наводнения в Гърция
БГНЕС

Той добави, че са в ход спасителни операции за хора, които са блокирани в колите и домовете си, казвайки, че според него никой не е в животозастрашаваща опасност. Властите вече са получили 160 обаждания за помощ.

наводнения в Гърция
БГНЕС

Природните катаклизми, които промениха света през 2016 г. (ВИДЕО)

Атина вчера обяви извънредно положение на остров Сими, където имаше силна буря, поради която бяха прекъсната тока и водата и много домове бяха наводнени.

 


Обясниха какво „зарежда“ и какво „убива“ ураганите

БГНЕС