Мъжът, намушкал шестима души в супермаркет в Италия, е с психични проблеми, сочат първоначалните данни.

Служител в супермаркета е починал на път за болницата. Трима от пострадалите са в тежко състояние. Сред ранените е испанският футболист Пабло Мари, който играе за първодивизионния милански клуб „Монца”, но е нает от „Арсенал”, съобщава NOVA.

Атаката е извършена в 19:30 ч. българско време в супермаркет близо до Милано. Според местни медии клиент на магазина взел нож от рафтовете и нападнал клиентите.

По първоначална информация жертвата е касиер. 29-годишният защитник Мари е транспортиран в болница с хеликоптер. Бил е контактен и в съзнание. В лечебно заведение са откарани още четирима мъже - на 28, 30, 40 и 80 години. Състоянието им е сериозно.

По-леко пострадали са две възрастни жени, съобщава Daily Mail.

Заподозреният за нападението е 46-годишен италианец, който първо е задържан от други посетители на търговския обект, а после - арестуван от карабинерите. Според полицията това не е терористичен акт, тъй като нападателят е страдал от депресия и в миналото е преминал задължително лечение.

Евакуирани са всички посетители и служители в мола, където се намира магазинът за хранителни стоки.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели, че Пабло Мари „изглежда в добро състояние“.

Бразилският централен защитник е сред пострадалите след инцидента в супермаркет в Карфур, потвърдиха от Монца.

„Току-що разбрах. Знам, че спортният директор Еду е във връзка с близките му и че е в болница, изглежда в добро състояние. Но не знам, ще имам брифинг относно ситуацията, какво се е случило и ще поддържаме връзка с него, надявам се да е окей“, беше краткият коментар на Артета пред медиите след загубата от ПСВ Айндховен в Лига Европа.

Арсенал излезе с клубно изявление, в което обясни, че поддържа контакт с агента на пострадалия футболист.

Всички сме шокирани да научим ужасната новина за наръгването в Италия, което прати в болница няколко души, включително играещият ни под наем централен защитник Пабло Мари. Поддържаме контакт с агента на Пабло, който ни каза, че той е в болница и не е сериозно пострадал. Нашите мисли са с Пабло и останалите жертви на този ужасен инцидент“, се казва в съобщението.
nova.bg