/ Thinkstockphotos
10-месечно мексиканче тежи колкото 9-годишно дете. Малкият Луис Мануел Гонзалес вероятно страда от синдрома на Прадер-Уили, който се характеризира с патологично затлъстяване, заедно с ненаситен глад.
В самото начало 24-годишната майка на момчето не се притеснявала от необичайното му тегло. Осъзнала, че имат сериозен проблем едва когато бебето започнало да изглежда по-голямо от 3-годишното си братче.

Определиха ефекта от родителите върху затлъстяването на децата
Луис е роден с нормално тегло. Когато навършил два месеца, тежал вече 22 килограма и носел дрехи за 2-3-годишни деца. Днес тежи близо 30 килограма.
Родителите на детето смятат, че се храни с апетит, но в количества, подходящи за неговата възраст. Водят го на специалист, който да установи точната причина за необичайното му тегло. Лекарите са му назначили хормолани изследвания.

Хапни си, мама... или кои майки отглеждат дебели деца

Майките учели децата си да се срамуват, че са дебели

Смятат, че проблемите на Луис биха могли да се обяснят от липсата на определени хранителни вещества в диетата на майката, докато е била бременна. Ако това наистина е така, детето ще трябва да се подложи на специални хормонални инжекции.

И още за проблемите с теглото:

Ето защо французите не дебелеят (ВИДЕО)

Колко трябва да е талията при мъжете и жените, за да са здрави

Какво пази децата от затлъстяване

Лошото хранене е новата норма в света

Днес е полезно, утре – вредно: 9 мита за здравословното хранене

Над 224 000 българчета са с наднормено тегло или затлъстяване

Пет лечебни храни за здрав стомах
 
Sun