/ iStock/Getty Images
Над 10-часова заложническа криза в синагогата в град Коливил в американския щат Тексас вдигна полиция и спецчасти на крак. На този етап тя приключи, заложниците бяха освободени, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от световните агенции.
 

Неизвестен нападател влязъл в синагогата и започнал да говори за религия, като настоявал да разговаря по телефона със сестра си. Той казал на няколко пъти, че не иска да види как някои ще бъде наранен и че вярвал, че той самият ще умре. Всичко това се чуло, докато религиозната служба в синагогата се излъчвала на живо по Фейсбук. После излъчването спряло.
 

Нападателят твърдял, че носел взривни устройства. Той казал, че е брат на Афия Сидики, осъдена за тероризъм в САЩ и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за затворници със здравни и психически проблеми в щата Тексас. Сидики бе осъдена за опит за убийството на американски военни през 2010 г. и заподозряна за връзки с Ал Каида.
 

Малко преди да бъде съобщена новината за освобождаването на заложниците, тътен и звук, наподобяващ на стрелба с автоматично оръжие се чу от синагогата.

Полицейският началник на Коливил Майкъл Милър потвърди, че членове на екипа на ФБР по спасяване на заложници са атакували сградата след освобождаването на първия заложник.
БТА