Мигранти помагат в търсенето на оцелили изпод хотела в Италия
Мигранти помагат в търсенето на оцелили изпод хотела в Италия / БГНЕС

Група от търсещи убежище в Италия африкански мигранти се присъедини към доброволците, които търсят телата на затрупаните от лавината в хотел "Ригопяно".

Те са от Сенегал и Гвинея и сами са предложили да помогнат в спасителната акция, съобщават от Червения кръст. Мигрантите не за първи път помагат на благотворителната организация, като за последните две години са се специализирали и в областта на логистиката.

Още 23 души липсват след падането на лавина в италиански хотел

За спасителните екипи са поставени палатки, където доброволците и служителите на гражданската защита се възстановяват.

Общо 23 души са в неизвестност към този момент. Цифрата се базира на списъка с регистрираните гости в хотела и персонала, както и от съобщения на техни приятели и роднини.

11 души вече са извадени от разрушената сграда невредими. Спасително-издирвателната операция продължи през цялата нощ.

Шестима души бяха открити живи в затрупания от лавина хотел в Италия (ВИДЕО)

Извадиха живи три деца изпод развалините на затрупания от лавина хотел в Италия

Повечето гости са били пред или около входа на четиризвездния хотел, когато лавината връхлита в сряда. Хората очаквали превоз, за да си тръгнат след трите земетресения в райони по-рано същия ден, след като пътят бъде разчистен от снегорин.

Мигранти помагат в търсенето на оцелили изпод хотела в Италия
netinfo

На 18 януари три мощни подземни труса с магнитуд от 5,3 до 5,5 станаха на границата на областите Лацио, Марке и Абруцо, засягайки зони, вече пострадали от земетресенията през август и октомври м.г. Следобед последва вторичен трус с магнитуд 5,1.

След трусовете снежна лавина падна върху малък хотел в Централна Италия, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Инцидентът стана в сряда вечерта в планинския масив Гран Сасо, намираща се в италианската област Абруцо.

Лавината, която очевидно бе предизвикана от силните земетресения в същия ден в централната част на Италия, погреба хотела, в който имаше повече от 30 души.

Източник: БГНЕС