Меркел си направи селфита с бежанците в Берлин (СНИМКИ и ВИДЕО)
Меркел си направи селфита с бежанците в Берлин (СНИМКИ и ВИДЕО) / БГНЕС

Мигранти посрещнаха германската канцлерка Ангела Меркел с аплодисменти в приемен център в Берлин, където тя заяви, че научаването на немски и намирането на работа са най-добрите начини за интегриране на очакваните от Германия стотици хиляди бежанци, предаде ДПА.

Меркел: Масивният приток на мигранти ще промени Германия

Мигранти снимаха Меркел с мобилните си телефони и си правиха селфита с нея при посещението й в центъра за обработване на молби за убежище в покрайнините на Берлин.

Меркел си направи селфита с бежанците в Берлин (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
"Всяка индивидуална съдба ще се приема сериозно", каза Меркел. Тя съобщи, че се е срещнала със сирийско семейство, което избягало от Кобане, град на границата с Турция, който е унищожен в боевете между кюрдските бойци и терористичната организация "Ислямска държава".Германски политици и бизнес лидери подчертават, че е важно мигрантите да си намерят работа, защото това е най-доброто средство за интегрирането им и укрепването на германската работна сила, за която се прогнозира, че ще намалее с 6 милиона души до 2030 г. заради застаряването на населението и ниската раждаемост.

Децата, които бързо научат немски в детските градини, също могат да играят водеща роля в улесняването на интеграцията, каза Меркел.

По-късно Меркел посети учебен час за деца на мигранти в столично училище. "Има такова голямо въодушевление сред децата, такова желание да учат. Искаме да им дадем бъдеще", каза Меркел.

Меркел си направи селфита с бежанците в Берлин (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo
По-рано тази година германската канцлерка бе остро разкритикувана за начина, по който е реагирала на сълзите на палестинско момиче. Тогава Меркел каза, че не може да направи кой знае какво за момичето, чието семейство било пред депортиране.

Тази сутрин коалиционното правителство увери обществеността, че Германия може да си позволи да приеме безпрецедентно високия брой мигранти, който според някои прогнози ще достигне 800 000 души тази година.

Източник: БТА