Русия увеличава обема на производство на най-мощните си оръжия, в това число и на военно оборудване, основано на нови физически принципи, за да противодейства на страните от Запада, които поддържат киевския режим, заяви Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС.

"Нашият враг се е окопал в Европа, Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия и на редица други места, които се кълнат пред съвременните нацисти. Затова увеличаваме производството на най-мощните средства за поразяване. Включително тези, които се основават на нови принципи", каза той. 

Думите на Медведев бяха в отговор на вчерашно изказване на секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, че "врагът" на Украйна се намира на териториите от анексираните републики в Донбас до Владивосток.

Междувременно Родион Мирошник, представител на провъзгласената от проруските сепаратисти т. нар. Луганска народна република, написа в "Телеграм", че от края на юни досега украинските въоръжени сили са нанесли 185 удара срещу жилища и други цивилни обекти в Луганск и Донецк с произведените в САЩ реактивни системи за залпов огън "Хаймарс".
БТА