/ БГНЕС
Властите в американския щат Охайо идентифицираха масовия убиец на 9 души при безразборната стрелба, която той откри по улиците на град Дейтън в неделя в популярен район с нощни заведения, предаде Асошиейтед прес. Той е 24-годишният Конър Бетс. Оказа се, че сред жертвите е и неговата 22-годишна сестра Меган. Тя е и най-младата от убитите. Другите жертви са на възраст между 25 и 57 години. Има и 27 ранени. Следователите засега се въздържат да правят предположения за мотива на убиеца, който бързо бе застрелян от полицията.

Охайо убийство
БГНЕС

Полицаите са успели да обезвредят уличния нападател само за една минута. При това той е бил с бронежилетка и е имал още резервни пълнители с патрони.

Това бе второто масово убийство в САЩ в рамките на 24 часа. По-рано 21-годишен мъж уби 20 души и рани други 26 в търговски център в град Ел Пасо, щата Тексас.

Сестрата на стрелеца от Дейтън е сред загиналите
 
Съученици на Конър Бетс съобщиха, че той е бил временно отстранен от училище, защото съставил два списъка - с хора, които искал да убие и с момичета, които искал да нападне сексуално, предаде Асошиейтед прес.
 
Двама бивши съученици съобщиха тази информация, след като полицията заяви, че нищо в биографията на Конър Бетс не би попречило да купи пушката, с която стрелял пред претъпкан бар, по-малко от минута, преди да бъде застрелян от патрулиращи в района полицаи.

Охайо убийство
БГНЕС

Бетс бил временно отстранен от гимназията Белбрук, след като в училищна тоалетна бил открит списък с лица, които искал да ликвидира. Преди това той бил временно отстранен, защото направил списък със съученички, които искал да изнасили.
 
Представители на гимназията отказаха да потвърдят информацията.
 
Бетс не е привличал вниманието на полицията, след като навършил пълнолетие.

Охайо убийство
БГНЕС

БТА