/ iStock/Getty Images
От началото на годината в САЩ е имало 251 масови стрелби
Стрелецът в американския град Дейтън е убил собствената си сестра при нападението, довело до смъртта на девет души, съобщи полицията, цитирана от AFP, предаде Агенция 'Фокус".

Меган Бетс, 22-годишната сестра на стрелеца Конър Бетс, е сред загиналите при стрелбата пред бар в Дейтън, каза заместник-началник на полицията Мат Карпър.

Стрелецът в Дейтън, щата Охайо, е бил неутрализиран по-малко от минута след началото на нападението си, в което има 9 убити и 27 ранени, съобщи кметицата на града Нан Уейли, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

"Първите полицаи, озовали се на местопроизшествието, са обезвредили нападателя за по-малко от минута. Впечатлена съм от геройството на нашата полиция", каза Уейли. Тя съобщи, че 15 от 27-те ранени са изписани от болница.

Четирима от ранените са в тежко състояние, а един е в критично, заявиха медицински източници.

Нападателят е използвал автоматична пушка с пълнители с висок капацитет и е носел бронежилетка, уточни кметицата на Дейтън. По думите й, ако не е била светкавичната реакция на полицаите, "днес можеше да има стотици убити".

Втора масова стрелба в САЩ само в рамките на 24 часа, поне 9 са убити

Довечера, в града с население 140 000 души, ще се организира бдение в памет на жертвите.

Мотивите на нападателя са неизвестни и се смята, че е действал сам. В разследването помагат агенти на ФБР.

Убитите при стрелбата в Тексас са 20, а ранените 26 (ВИДЕО)

По данни на американската НПО "Архиви на насилието с огнестрелни оръжия" от началото на годината в САЩ е имало 251 масови стрелби. За такива нападения се смятат стрелби с повече от четири жертви - убити или ранени.
БТА