Диего Марадона трябва да се подложи на мозъчна операция
Диего Марадона трябва да се подложи на мозъчна операция / getty images
Легендарният аржентински футболист Диего Армандо Марадона, считан за най-великия в историята на играта, ще се подложи на мозъчна операция, съобщи „Ал Джазира“. Дон Диего, който навърши 60 г. на 30 октомври, бе приет в болницата „Ипенса“ в Ла Плата в понеделник заради обезводняване и анемия. 
  Операцията, която се налага да направи, е на субдурален хематом. Лекарят на Марадона д-р Леополдо Луке успокои репортерите с уверението, че тази хирургична процедура е „рутинна хирургия“.

„Ще оперираме днес, той осъзнава напълно, той разбира, той е съгласен с операцията“, каза докторът, като добави, че той ще извърши оперативната намеса. Марадона бе транспортиран в клиниката „Оливос“ в провинция Буенос Айрес под мощните овации и викове на агитката от фенове пред болницата "Ипенса".
  От понеделник, когато Диего постъпи в болницата в Ла Плата, пред нея се събраха десетки фенове на местния Химнасия и Есгрима, които в знак на подкрепа развяват флагове и вдигат плакати с послания към своя идол.

„Ние най-много искаме Диего да се оправи – той може, той е най-великият, най-великият на света“, заяви 41-годишният Диего Бермудес, заклет фен на Марадона.