Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона бе приет този понеделник в частна клиника в град Ла Плата, южно от Буенос Айрес, за да бъде подложен на медицински прегледи, тъй като "той е емоционално болен" и страда от анемия, съобщава „Дойче Веле“, позовавайки се на местни издания.

Според различни аржентински медии хоспитализацията му не е свързана с пандемията на коронавируса.

Марадона, настоящ треньор на „Химнасия и есгрима Ла Плата“ беше дошъл в петък, за да тренира със своите играчи в деня на 60-ия му рожден ден, но след като прекара няколко минути на терена, той се оттегли, подпомогнат от своите помощници.

Диего Марадона на 60: За дрогата, за Меси, за коронавируса (ВИДЕО)

"Емоционално той е зле. Беше за някои изследвания и поиска да му бъдат направени", обясниха на Ефе от санаториума. Освен това казаха, че той е "стабилен", че "няма спешни случаи" и че причините са "депресия и анемия".

„Душата ми се разбива, когато го виждам такъв“, написа Джанина Марадона, една от двете дъщери, които имаше от 24-годишния си брак с Клаудия Вилафанье, с която се разведе през 2000 година.

С маска и колеблива стъпка Марадона стъпи на терена в петък, където беше почетен за рождения си ден, въпреки че беше очевидно, че има сериозни трудности при ходене.

„Гооооол!“ извикала майката на Марадона при раждането му (ВИДЕО)

Според близки хоспитализацията му има за цел да направи корекции на лекарствата му. Неговото присъствие беше под въпрос, тъй като един от хората, които се грижат за него имал симптоми, подобни на covid-19, въпреки че тестовете били отрицателни.

Според източници, близки до Марадона, хоспитализацията е свързана повече със състоянието на духа му, отколкото с физическото му състояние.

Марадона пребивава в Брандсен, южно от град Буенос Айрес и само на 10 минути от „Естансия Чика“, центъра за физическа подготовка.
В тази къща той е останал от началото на карантината в Аржентина през март. Там Марадона изпълнява рутинни физически упражнения и кинезитерапия, наблюдаван от личния му лекар.

Диего Марадона под карантина заради болен бодигард

Марадона страда от безсъние и както е обяснено от един от лекарите му Леополдо Луке, "от доста време му предписват някои анксиолитици. Те са лечение, които продължаваме, тъй като някои лекарства не могат да се изваждат просто така. Тялото развива толерантност и драстичното им изтегляне може да причини проблеми", обясни Леополдо Луке, един от неговите лекари.

През целия си живот той има много здравословни проблеми, някои свързани с ексцентричния му живот, които дори го доведоха до ръба на смъртта.

Марадона няма да стигне до Кан заради операция

През 2000 г. той получи инфаркт поради предозиране в уругвайския курорт Пунта дел Есте, последван от продължително лечение с възходи и падения в Куба.

През 2004 г. и с над 100 килограма тегло, друга сърдечна и дихателна криза го изненада в Буенос Айрес, но той се възстанови. След операция на стомаха той успя да свали 50 килограма.

През 2007 г. прекомерната консумация на алкохол доведе до нова хоспитализация за токсичен хепатит. Последният му здравословен проблем е в коленете, за което трябваше да се подложи на операция, за да си направи протеза.
БГНЕС