/ Gulliver/Getty Images
На филмовия фестивал ще се състои премиерата на филм за живота му
Футболната легенда Диего Марадона няма да присъства на филмовия фестивал в Кан, където премиера е документален филм за живота му, тъй като наранил рамото си, заяви режисьорът на лентата пред АФП.
 
Аржентинската икона е обект на пълнометражна работа на британския режисьор. Самият Асиф Кападиа обаче съобщи, че Марадона, който беше обещал да подкрепи лентата в Кан, няма да мине по червения килим за премиерата в неделя. Режисьорът уточни, че 58-годишният Марадона ще трябва да се подложи на операция. "Той има болка в рамото си и ще трябва да има операция", заяви той пред АФП.
 
Кападиа каза, че Марадона, смятан за един от най-големите футболисти на всички времена, се е съгласил да говори с него, защото е фен на филма му "Сена" за бразилския ас от Формула 1 Айртон Сена, който загина, след като удари болида си в стена по време на Голямата награда в Сан Марино през 1994 г.
 
Филмът проследява забележителното издигане на Марадона от бордеите на Буенос Айрес до световната слава. Лентата се фокусира най-вече върху времето му в „Наполи“, когато магическият ляв крак на Марадона спечели две първенства в италианския шампионат на Серия А, а с "божията ръка“ извади Англия от Световната купа през 1986 г.
 
Филмът на Кападия съдържа и набор от кадри на играча, който купонясва с донове от Камора, неополитанските мафии, докато е играч в Неапол.
БГНЕС