Диего Марадона
Диего Марадона / Gulliver/Getty Images
Легендата на Аржентина Диего Марадона, който навършва 60 години в петък, е под карантина в дома си, след като бодигард проявил симптоми на коронавирус, съобщават местните медии.

Охранителят „се събудил със симптоми на коронавирус и бил поставен под превантивна карантина, докато излязат резултатите от тестовете. За всеки случай и докато се появи повече информация, Марадона ще остане в дома си“, споделиха от сайта Pagina/12, цитирайки „вътрешни източници“. Марадона, който изведе Аржентина до световната титла през 1986, в момента е треньор на първодивизионния аржентински клуб Химнасия Есгрима Ла Плата, който трябва да играе с Патронато в петък.

Според Pagina/12, дон Диего ще се подложи на бърз тест в четвъртък, за да види дали е заразен с вируса. Марадона, който има здравословни проблеми и зависимост към наркотици и алкохол, попада в рисковата група за усложнения вследствие на евентуална зараза. Той има два прекарани инфаркта, както и хепатит. Преди няколко седмици той се самоизолира, след като един от играчите му се инфектира, и миналата седмица пропусна отново тренировка.
Аржентина има регистрирани над милион случая сред населението, наброяващо 44 млн. души, при 29 000 жертви. 
БГНЕС