Маккейн призна поражението си и поздрави Обама
Маккейн призна поражението си и поздрави Обама / БГНЕС

Обадих се на сенатор Барак Обама, за да го поздравя с избора за президент на САЩ - страната, която много обичаме. С тези думи Джон Маккейн призна поражението си на изборите. Сенаторът от Аризона изрази своето уважение към съперника си и неговите качества. Маккейн се опита да успокои разочарованите си привърженици и призна, че Обама е постигнал много за себе си и за страната. Той изрази съболезнования по повод смъртта на бабата на Обама. „Това е трудно време за страната и аз ще направя всичко възможно, за да му помогна да води страната напред“.

Маккейн призова хората, които са го подкрепяли по време на предизборната кампания, да застанат зад новоизбрания президент. „Нека оставим на децата и внуците си една по-силна и просперираща Америка“, заяви пред привържениците си Джон Маккейн. „Естествено е тази вечер да чувстваме разочарование, но от утре трябва да работим за страната си“, изтъкна сенаторът от Аризона пред своите привърженици в родния си щат. Той им благодари за подкрепата и доверието, които са му оказали.

Маккейн изказа думи на благодарност към семейството си и своите привърженици. „Аз съм щастлив човек с любовта и подкрепата, с която ме дарихте“, посочи Маккейн. Той благодари и на своята подгласничка Сара Пейлин под шумното окуражаване на поддръжниците си.

Пейлин прие през сълзи думите на благодарност на сенатор Маккейн. Той благодари на всички – от своя екип до последния доброволец, допринесъл за кампанията му. „Всеки кандидат прави грешки и аз не правя изключение в това отношение. Сърцето ми е изпълнено с благодарност за опита, който придобих, и към американския народ. Сенаторите Обама и Байдън ще имат честта да ни водят през следващите 4 години“, заяви Маккейн под неодобрителни възгласи на привържениците му.

Той пожела успех на Обама като бивш съперник и като негов бъдещ президент. „Американците не се предават никога. Ние правим история", каза Маккейн в края на емоционалната си реч, накъсвана от възгласите на привържениците му, съобщава БГНЕС.