/ Guliver/Getty Images
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс окачестви като провокация неуспешния ракетен тест, извършен от Северна Корея часове преди пристигането му в Сеул днес, предаде ДПА.
 
Пенс заяви това по време на вечеря с войници от американската военна база в Южна Корея "Йонсан" след великденско богослужение.
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images


Вицепрезидентът на САЩ потвърди още, че ангажиментът на неговата страна за съюза й с Южна Корея е по-силен от всякога, предаде Ройтерс.

САЩ разположиха край Южна Корея бойна група

По-рано днес вицепрезидентът пристигна на посещение в тази страна - първи етап от негова обиколка из Азиатско-Тихоокеанския регион, която включва още визити в Япония, Индонезия и Австралия.
 
"Провокацията от тази сутрин на Севера е поредното напомняне за рисковете, на които е изложен всекидневно всеки от вас", каза Пенс пред американските войници.
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images


КНДР е опитала да изстреля ракета, но опитът е бил неуспешен

По данни на Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ днес от севернокорейския пристанищен град Синпо е била изстреляна ракета, която се е взривила "почти веднага".
 
Преди да пристигне в базата "Йонсан", американският вицепрезидент, чиито баща е ветеран от Корейската война, придружен от своята съпруга и двете си дъщери, положи цветя на мемориал в националното гробище в Сеул.
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

В понеделник Майк Пенс ще разговаря с и.д. президент на Южна Корея Хуан Кхьо-ан, който е и премиер, както и с председателя на Националното събрание (еднокамарния парламент) Чхун Секюн.
БТА