Ливан изстреляха четири ракети към Израел
Ливан изстреляха четири ракети към Израел / снимки: Gulliver/Getty Images

Бойци в Ливан изстреляха днес четири ракети към Израел, предаде АП.

Израелският военен говорител бригаден генерал Йоав Мордехай каза, че една от ракетите е била свалена от системата за противоракетна отбрана „Железен купол”, а останалите не са паднали на израелска територия. Той определи нападението като „изолиран случай”. При обстрела няма пострадали.

Въпреки това атаката засили страховете на Израел в момент, когато той с безпокойство следи неспокойната обстановка в съседите си - Сирия и Египет.

„Ние действаме на всички фронтове, на север и на юг, за да защитим гражданите на Израел от подобни нападения”, каза израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, отбелязва БТА. „Използваме различни мерки, както отбранителни, така и превантивни, и действаме отговорно. Нашата политика е ясна: да защитаваме и да предотвратяваме. Този, който се опитва да ни навреди, би трябвало да знае, че ние ще му навредим”, заяви той.

Израелската полиция каза, че ракетите са паднали близо до граничния град Нахария. По нейни данни няма пострадали хора. Местни жители заявиха, че са чули взривове и вой на сирени. Засега никой не е поел отговорност за обстрела. Според израелската армия зад атаката стоят елементи на „глобалния джихад”, имайки предвид групи, които са или свързани с Ал Кайда, или вдъхновени от нея.

Ливанската Национална информационна агенция (НИА) обаче информира, че четири ракети са били изстреляни от Южен Ливан, като две са паднали на ливанска територия, а другите са прелетели през границата и са паднали на израелска територия, посочи ДПА.

Ливан изстреляха четири ракети към Израел
netinfo