/ БТА
Литовският министър на отбраната Арвидас Анушаускас заяви, че го вълнува повече продължаващата война в Украйна, отколкото предполагаемата кончина на руския наемнически предводител Евгений Пригожин, предаде ДПА, като се позова на литовски медии.

"Всичко, което мога да кажа, е, че всеки Пригожин може да бъде заменен от нов Пригожин", каза Анушаускас по време на посещение на литовски регион, който граничи с Беларус.

Изявлението на литовския министър е във връзка с информациите за предполагаемата смърт на Пригожин, за когото се смята, че е бил на борда на самолет, който се разби в сряда в руската Тверска област.

Намериха записващите устройства от катастрофата на самолета на „Вагнер“

След като се появиха информациите за кончината на Евгений Пригожин, Литва наблюдава с повишено внимание действията на разположените в Беларус бойци от руската частна военна компания "Вагнер", ръководена до неотдавна от Пригожин. Тези бойци бяха разположени в Беларус по силата на сделка, която сложи край на бунта на "Вагнер" срещу висшето военно ръководство на Русия от края на юни.

"Вече виждаме промените, виждаме разделенията, виждаме опитите за прехвърляне от Беларус в Русия. Стават всякакви неща", изтъкна Анушаускас.
Литовският министър каза още, че макар "Вагнер" да е опасна организация, ситуацията в сферата на сигурността на литовската граница е свързана по-тясно с войната в Украйна.
Божидар Захариев/БТА