/ БТА
Един от лекарите, обвинени във връзка със смъртта на Матю Пери, е приел споразумение за признаване на вина, съобщи "Контакт мюзик".

Марк Чавес трябва да се признае за виновен по едно обвинение за наркотици, след като беше обвинен в заговор за разпространение на кетамин, а съдия Жан Розенблут се съгласи да разреши сключването на споразумението.

Той също така разреши на лекаря да остане на свобода под необезпечена гаранция от 50 000 долара с определени условия, включително предаване на паспорта му.

"Той се опитва да направи всичко възможно, за да поправи грешката, която се е случила тук. Прави всичко възможно, за да сътрудничи, да помогне в тази ситуация, и се разкайва изключително много. Той прави всичко, което е по силите му, за да сътрудничи и да помогне в тази ситуация. Пери беше всеобщо обичан и е срамно това, което се случи", заяви пред репортери извън съда адвокатът на Чавес Матю Бинингер.

Престъпна наркомрежа стои зад смъртта на Матю Пери (СНИМКИ)

Бинингър е заявил, че Чавес се е съгласил на споразумение, защото федералните следователи "са свършили отлична работа в разследването си".

Въпреки че по време на последното си явяване в съда Чавес не се призна за виновен, по-късно, след като приеме сделката, той ще го направи по време на изслушване за промяна на обвинението.

Матю - който се прослави с ролята на Чандлър Бинг в ситкома "Приятели" от 1994 до 2004 г. - умира на 28 октомври 2023 г. на 54-годишна възраст от острите ефекти на анестетика кетамин след 3 инжекции с лекарството.

Прокурорът Мартин Естрада заяви по-рано, че "двамата лекари, обвинени във връзка със смъртта на актьора, са се грижили повече за печалбата на г-н Пери, отколкото за неговото благополучие".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС