Лейди Гага изпълни националния химн на САЩ на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън.

Певицата изпя химна със златен микрофон под съпровода на оркестъра на американските военноморски сили. На палтото й бе закичена огромна брошка - златен гълъб.

Лейди Гага пусна своя снимка в социалните мрежи във вторник от сградата на Конгреса, която бе атакувана при бунт на 6 януари. Тя написа, че денят на встъпването в длъжност на новия президент ще е "ден на мир за всички американци. Ден на обич, не на омраза. Ден на приемането, не на страха".
Дженифър Лопес изпя "America the Beautiful", след като афроамериканката Камала Харис положи клетва като вицепрезидент на САЩ.
 

Лейди Гага, Джей Ло, Том Ханкс, Джон Леджънд, Лин-Мануел Миранда, Гарт Брукс, Брус Спрингстийн - Холивуд се завръща, за да посрещне новата администрация, съобщи Асошиейтед прес.
 

Освен, че пя Дженифър Лопес хвана момента и заедно с гаджето си Алекс Родригес демонстрира любов на стълбите пред Капитолия. 
 

Ситуацията е далеч от нормалната при встъпване в длъжност на нов президент на САЩ, Вашингтон е затворен при безпрецедентни мерки за сигурност и повечето тържества ще са виртуални заради пандемията от новия коронавирус. Но едно нещо, което отсъстваше през последните четири години, се завърна - първата лига в шоубизнеса.

Бляскави звезди се стекоха във Вашингтон - виртуално или на живо, за да посрещнат новата администрация на Джо Байдън и Камала Харис, които са изключително популярни в Холивуд, където Доналд Тръмп със сигурност не е.

Актьорът Том Ханкс ще води 90-минутно вечерно тв шоу, което ще се излъчва от много тв мрежи като алтернатива на традиционните балове. В него ще участват създателят на "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда, Брус Спрингстийн, Джон Леджънд, Кейти Пери, Деми Ловато, Джъстин Тимбърлейк, Бон Джоуви.
Организаторите включиха в предаването и обикновени американци с вдъхновяващи истории - шофьор на спедиторска фирма, учителка в детска градина и Сандра Линдзи, която първа бе ваксинирана в Ню Йорк срещу Covid-19.

Актьорът Тони Голдуин е водещ на виртуалния "Парад из Америка" в следобедните часове с участието но Джон Стюърт, "Ърт, уинд енд файър и групата "Ню Радикалс", която се събра за пръв път от 22 г. за тържествата. 
БТА