Макрон Коледа
Макрон Коледа / БГНЕС
Президентът на Франция Еманюел Макрон си е взел няколко почивни дни, които ще прекара със семейството си, казва източник от Елисейския дворец, цитиран от телевизия Бе Еф Ем и агенция ТАСС.

Макрон ще отпразнува рождения си ден по кралски (СНИМКИ)
 
"Президентът си е взел няколко почивни дни, които ще прекара в семеен кръг. Паузата му ще приключи вечерта на 30 декември", цитира каналът източника от администрацията на френския лидер. Според него обаче Макрон "поддържа тесен и постоянен контакт с министерския кабинет и получава цялата необходима информация".
 
Снощи Макрон и съпругата му Брижит бяха видени в Сен Тропе, където по данни на в. "Вар-матен" президентската двойка е отседнала у близки. Вчера двамата се разходиха из градския център и разговаряха с местни жители, пише изданието.

Макрон Коледа
БГНЕС

Бриджит и Еманюел: историята на една необикновена любов
 
Сен Тропе се намира на около 40 км от лятната резиденция на френския президент - замъка Брегансон. В четвъртък близо 40 души от движението "жълти жилетки", смятайки, че държавният лидер е там, се опитаха да доближат комплекса, но бяха спрени от полицията на няколкостотин метра оттам.
 
Вестник "Паризиен" писа по-рано, че отначало Макрон смятал да замине на ски в Пиренеите - също като миналата година, но бил принуден да се откаже по препоръка на съветници, според които президентът трябва да прекарва отпуските си по-далеч от репортерски очи. Според изданието замъкът Брегансон отпаднал, защото трудно се отоплява през зимата. Съветниците отхвърлили и фамилното имение в северното курортно градче Туке поради твърде силното внимание на медиите към това място.

Макрон Коледа
БГНЕС

Още любопитни новини за френския президент:

Сувенирите, свързани с Макрон, пораждат голям интерес

Официалната снимка на Макрон - обект на пародии в социалните мрежи (СНИМКИ)


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА