/ БГНЕС
Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе до затварянето на училища, наводнения, падане на дървета и затваряне на пътищата.

БГНЕС

Днес Службата за гражданска защита обяви код "червено" в южните райони на Калабрия и остров Сицилия. В региона на Апулия е идентифициран код „оранжево“, а в други 10 италиански региона е „жълт“.
Спасителните служби призоваха гражданите да избягват пътища в близост до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета.

БГНЕС

Въпреки многобройните сигнали към пожарните служби, не са установени критични ситуации. Няма съобщения и за пострадали.

БГНЕС

Един от ударите на стихията е върху древния град Матера, който беше обявен за Европейска столица на културата за 2019 година. Съседен на него град е претърпял торнадо, вследствие на което има 50 намеси на пожарни отряди поради падането на дървета и електрически стълбове.
Властите на няколко провинции и градове в засегнатите от времето региони наредиха затваряне на училищата: днес ученици от Катания, Реджо-Калабрия, Бриндизи, Лече и Неапол не отидоха на училище.

БГНЕС

Венеция, традиционно изложена на лошо време, преживява период на т.н. "висока вода". Днес сутринта, по време на пиковия период, нивото на морската вода достигна 127 сантиметра, което съответства на предпоследното й критично ниво на заплаха.

БГНЕС

В кадрите от Венеция могат да се видят наводнения площад „Свети Марк“, където туристите с гумени ботуши се движат по мостовете. 
БГНЕС