Евакуация на двореца "Версай" във Франция след сигнал за бомба, научи Франс прес от полицейски източници този следобед.

Сигналът е подаден чрез анонимно съобщение на сайта moncommissariat.fr. Според източника на АФП дворецът няма да работи до края на деня.

Евакуираха Лувъра в Париж, музеят ще остане затворен от съображения за сигурност

След вчерашното нападение с нож в Арас, в северната част на страната, при което беше убит учител, а двама души бяха тежко ранени, Франция бе приведена в състояние на "извънредна тревога" на фона на опасенията от ескалация на конфликта между Израел и "Хамас".
 

Лувъра
БТА


По-рано днес музеят "Лувър" в Париж затвори извънредно врати "от съображения за сигурност". "Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви", каза за АФП говорител на музея. "Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки", допълни той.

Полицията отцепи сградата от всички страни, както и подземния достъп, докато туристите и другите посетители се изнасяха. На видеоклипове, публикувани в интернет, се вижда как хората напускат, някои набързо, други спират, за да правят снимки, а трети очевидно са объркани от случващото се.

Музеят, в който се намират шедьоври като картината на Леонардо да Винчи "Мона Лиза", посреща между 30 000 и 40 000 посетители на ден.
БТА