Климатичните промени заплашват развитието на Азия
Климатичните промени заплашват развитието на Азия / netinfo

Климатичните промени могат да унищожат десетилетия на социален и икономически прогрес в Азия, съобщава днес Би Би Си. Доклад, изготвен съвместно от природозащитни и хуманитарни организации, призова да бъдат взети незабавни мерки, за да може тази заплаха да бъде избегната. Според групата индустриалните страни трябва да съкратят наполовина всичките си емисии на парникови газове до средата на столетието.

Организациите отправиха апел към премиера на Великобритания Гордън Браун да постави пример за останалите страни, защитавайки регенериращата се енергия. В документа, който е озаглавен “В пламъци? Азия и Пасифика” се съобщава, че континентът е на предните линии във войната с климатичните промени, докато в същото време е дом на две трети от популацията на земното кълбо.

А при положение, че половината от тези хора, живеещи в близост до бреговете, милиарди души са изложени на директна опасност от увеличаващите се нива на световните океани. В доклада се допълва, че Азия ще е мястото където “човешката драма на климатичните промени” ще се разиграе най-ярко.