/ Guliver/Getty Images
Мъж, оцеля, след като прекара два дни в небето в балон, предадоха китайските държавни медии. Той е открит невредим, след като е изминал по въздуха около 320 километра. Балонът се е отвързал и е отлетял, докато китаецът го е използвал за събиране на кедрови ядки от дърво, предаде Асошиейтед прес.

Романтичен мъж предложи брак на половинката си в балон над София

Мъжът, идентифициран само като Ху, заедно с негов приятел, са събирали кедрови ядки в неделя в горски парк в провинция Хейлунцзян, в Североизточен Китай. По някое време обаче балонът, който бил прикрепен към земята, се отвързал и отлетял. Приятелят на Ху успял да скочи и да подаде сигнал в полицията.

Китайската национална телевизия съобщи, че спасителен екип е успял да се свърже с мъжа по мобилния му телефон на следващата сутрин. Инструктиран бил какво да направи, за да може балонът да се приземи безопасно. Приземяването станало в района Фанчжън, близо до границата с Русия.

Четирима пострадали при инцидент с балон с горещ въздух в Словения

Ху е в добро здравословно състояние, с изключение на болките му в кръста, причинени най-вероятно от стоенето прав през цялото време, докато е бил във въздуха. Той се намира в болница.
БТА