/ Guliver/Getty Images
Лидерите на двете Кореи обсъдиха проблеми, засягащи денуклеаризацията и мира на полуострова
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е обещал, че повече няма да буди президента на Южна Корея Мун Дже-ин с ракетни опити, коитосеверокорейската страна обикновено извършваше рано сутрин. Това съобщи на брифинг говорителят на президента на Република Корея Юн Йон-чан.

Историческа среща между лидерите на двете Кореи (ВИДЕО)
 

Guliver/Getty Images


"Ким Чен-ун каза на президента Мун, че е чувал, че той винаги става много рано сутрин заради ракетните изпитания на Севера и обеща, че повече няма да тревожи съня му", каза прессекретарят, цитиран от ТАСС.

Ким Чен-Ун прекрачи демаркационната линия между двете Кореи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лидерите на двете Кореи проведоха историческа среща. Двамата се срещнаха и се здрависаха на демаркационната линия, разделяща полуострова, съобщиха световните агенции.
 

Guliver/Getty Images

 
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин останаха всеки от своята страна на границата в село Панминчжон в демилитаризираната зона и усмихнати размениха няколко думи. След това Ким пресече границата, ставайки първият севернокорейски лидер, стъпил в Южна Корея след края на войната между двете страни през 1953 г.

Ким Чен-ун е дал съгласие за инспекция на ядрения полигон от страна на САЩ
 

Guliver/Getty Images


След това президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун прекараха на масата за преговори час и половина. Двамата разговаряха за денуклеаризацията и мира на полуострова, съобщи говорителят на южнокорейската президентска канцелария Юн Йон-чан, информира АФП. "Двамата лидери проведоха искрен и прям диалог за денуклеаризацията и установяването на постоянен мир на Корейския полуостров и за развитието на междукорейските връзки", каза той. След консултациите ще бъде подписана обща декларация, посочи Юн Йон-чан, цитиран от ТАСС.

И двамата лидери изразиха надежда, че преговорите ще имат положителен резултат.

Сестрата на Ким Чен-ун предложи да се ускори обединението на двете Кореи
БТА