/ БГНЕС
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун вероятно скоро ще посети Русия, заяви южнокорейският президент Мун Дже-ин, цитиран от Ройтерс.

Владимир Путин е готов да се срещне лично с Ким Чен-ун

Очаква се също китайският лидер Си Цзинпин да отиде в Северна Корея, добави Мун на заседание на правителството ден след като държавният секретар на САЩ Майк Помпейо посети Северна Корея. Мун оцени положително вчерашната среща на Помпейо с Ким.

Той каза, че тя е създала благоприятни условия за скорошна нова среща на върха между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп и ще помогне за процеса за освобождаване на Корейския полуостров от ядрени оръжия.

Помпейо и Ким се договорили за втора среща на върха САЩ-КНДР възможно най-скоро

В същото време лидерът на Северна Корея също изрази надежда, че една негова бъдеща среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, която вероятно ще се състои в най-близко бъдеще, ще доведе до значителен прогрес по въпроса за денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Лавров към Ким Чен-ун: Елате в Русия, много ще се радваме (СНИМКИ)

Севернокорейските държавни медии съобщиха, че Пхенян и Москва са се уговорили за среща на високо равнище тази година, след като Ким разговаря с руския външен министър Сергей Лавров в Пхенян. Ким посети Китай три пъти тази година за срещи със Си, напомня Ройтерс.
БТА, БГНЕС