/ iStock/Getty Images
Правителството на Израел върна днес редица ограничения заради скока в броя на заразените с новия коронавирус, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Незабавно се затварят спортните зали, нощните клубове, баровете и залите за тържества, съобщи израелското държавно радио. В синагогите ще може да има до 19 богомолци едновременно, а в автобусите - до 20 пътници. Засега плажовете остават отворени, но нараства контролът за спазването на санитарните мерки.

На извънредно правителствено заседание днес премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че връщането на някои ограничения се налага, за да се избегне по-обща карантина.

Израел върна част от мерките след рекорден брой нови случаи на коронавирус

От края на май в Израел броят на новите заразени с коронавируса в Израел за денонощие отново започна да нараства. На 6 юни бе съобщено за 160 нови заразени, на 23 юни те бяха 460, на 29 юни - 637, а на 2 юли - 1026, отбелязва ТАСС.

Израелското министерство на здравеопазването съобщи тази вечер за 962 нови заразени и още трима починали през последното денонощие. С това общият брой на заразените в Израел достигна 30 749. 334 от тези хора са починали.

В петък палестинската автономна власт наложи пълна карантина на Западния бряг на река Йордан на фона на скока на новите случаи на окупираната територия. На Западния бряг до момента са регистрирани близо 4300 заразени с коронавируса, 16 от които са починали.

В ивицата Газа бяха потвърдени 72 случая, един от които с фатален изход.
БТА