/ / iStock/Getty Images
Полицията в Испания разби банда обирджии, заподозряна в обирането на домовете на известни футболисти от Ла Лига, докато те имали ангажименти с клубните си отбори, разкриха от служителите на реда и Европол.

Екшън в Бразилия: Полицията уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Членовете на групировката, съставена от четирима албанци и испанец, бяха арестувани в сряда след серия от координирани полицейски акции в столицата Мадрид и близкия град Толедо, съобщи в свое изявление Европейската полицейска агенция Европол.

Въоръжени обирджии нападнаха Месут Йозил и Колашинац на пътя (ВИДЕО)

„Счита се, че криминалната група следяла професионалните ангажименти на играчите чрез социалните им профили, за да знаят кога да ударят. В някои случаи е имало членове от семействата на футболистите по домовете, когато криминалната група нахлувала“, се добавя в изявлението.

Мъж се призна за виновен по случая с Йозил и Колашинац

Испанската полиция не оповести имената на жертвите на бандата, споменавайки само, че някои от домовете принадлежали на играчи от "Реал Мадрид" и градския съперник "Атлетико".

Медиите в иберийската страна излязоха с информация, че нападателят на "Реал" Карим Бензема и бразилския полузащитник Каземиро, както и ганайския халф на "Атлетико" Томас Партей, са сред тези, чийто жилища са станали жертва на грабежи в последните няколко месеца. Според информациите, крадците нахлули в дома на Партей миналия месец, докато той бил в Москва за гостуването на "Локомотив" в Шампионската лига, и излезли от жилището с пари, бижута и медала от финала в Шампионска лига през 2016.

Димитър Бербатов слага край на футболната си кариера (ВИДЕО)

След като къщата на Каземиро бе ограбена миналия месец, жената на крилото на Кралския клуб Лукас Васкес призова в социалните мрежи за действие срещу зачестилите грабежи.

Полицията в Испания провела четири претърсвания като част от операцията и конфискувала коли, бижута и хиляди евро кеш, които били на играчите и техните семейства. „Няколко предмета от сантиментална стойност също бяха възстановени, включително медал от Шампионска лига, който беше откраднат от дома на полузащитник на "Атлетико Мадрид“, споделиха от Европол, без да назовават името на играча.

Какво разплака Кристиано Роналдо? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Испанската полиция заяви, че бандата е заподозряна в провеждането на 14 грабежа. Петимата заподозрени са изправени пред обвинение в членство в криминална група, обир, грабеж на коли и фалшификация на документи, се казва в изявление на местните униформени. Заподозреният за лидер на групировката, който бе един от арестуваните, бе задържан по-рано през 2007 г. за ролята си в „екстремно насилственият“ грабеж на бизнесмен и продуцент в Испания, се добавя в него.
БГНЕС