Кристоф Метцелдер
Кристоф Метцелдер / БГНЕС
Бившият футболист на Германия и Реал Мадрид Кристоф Метцелдер е разследван за разпространение на детска порнография, потвърдиха германски прокурори.

„Може да потвърдим, че е започнало разследване срещу Кристоф Метцелдер по подозрение в разпространение на детска порнография, включваща дигитални изображения“, сподели говорителят на прокуроския офис в Хамбург Лиди Йохтеринг за AFP.
 

Жена предала снимките на хамбургската полиция, която започнала разследване заедно с публични прокурори през август.

Йохтеринг потвърди информациите, че разследващите са провели акции на две места във вторник, без да дава допълнителни подробности. Според информация в списание Spiegel, акциите са били в дома на Метцелдер и офиси в Дюселдорф, които довели до изземането на лаптоп и мобилен телефон. Йохтеринг добави, че футболистът не е арестуван, казвайки още, че „в момента се анализират иззетите материали“.
 

Метцелдер игра във водещи клубове като Реал Мадрид и Борусия Дортмунд в кариера, продължила 15 години. Той прекрати футболната си кариера през 2014 и оттогава насам работи като телевизионен анализатор за Sky Sports Germany и президент на местния си клуб ТуС Халтерн. От 2006-та насам, 38-годишният бивш играч ръководи фондация на свое име в подкрепа на деца в социално-неравностойно положение в Германия.

Той наскоро се появи и като анализатор по ARD, като от телевизията заявиха, че „прекратяват временно сътрудничеството си, докато не се изясни случая“.

Това е вторият подобен случай в рамките на последните два дни, включващ германски бранител. Във вторник, прокуратурата в Мюнхен потвърди, че защитникът на Байерн Жером Боатенг е разследван за предполагаемо физическо насилие над бившата си приятелка.
БГНЕС