Ислямистите, обсадени в Червената джамия, може да се съпротивляват още месец
Ислямистите, обсадени в Червената джамия, може да се съпротивляват още месец / БГНЕС
Ислямските фундаменталисти, барикадирали се в Червената джамия в Исламабад, са готови да издържат още един месец на обсадата, увери водачът им пред Франс прес. Той обвини правителствените сили, че по време на петдневните боеве са убили 70 души, от които 30 жени, предаде агенцията.

Тези цифри е невъзможно да бъдат проверени по независими източници. Те противоречат на официалните данни, според които от вторник насам са загинали 19 души, посочва АФП.

Имаме достатъчно провизии, оръжия и боеприпаси, за да се бием още 25-30 дни и точно това ще сторим, ако такава бъде волята на Аллах, заяви в телефонен разговор от джамията предводителят на обсадените Абдул Рашид Гази. Бих предпочел да умра, вместо да се предам и да бъда арестуван от правителството, добави вторият главен духовник в джамията и единственият лидер, останал в нея след ареста на брат му. Близо 70 студенти са убити, откакто правителството започна операцията. Трийсет от жертвите са жени, каза Гази.

Край джамията имаше нови, по-ожесточени престрелки между радикалите и стотиците войници, обградили сградата. Според източник от джамията един студент е бил убит; властите обаче не потвърдиха тази информация.