/ gettyimages.com
Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, е поискала от съд в Женева да разреши да бъде взета ДНК проба от звездата на френското кино, предаде АФП, като цитира адвокатката Саския Дитисхайм.
   
"Потвърждавам, че съм подала молба", каза тя пред АФП, потвърждавайки съобщение в изданието "Трибюн дьо Женев". Искането е процедурата да бъде предприета бързо, което според швейцарското законодателство може да бъде разпоредено, ако ситуацията е спешна, например доказателствата са застрашени или има риск да изчезнат, отбелязва АФП.

Молбата е да се вземе ДНК проба от Ален Делон, за да се определи дали той е "дядо" на клиентката й. Дъщерята на Ари Булон е представлявана и от френския си адвокат Ришар Седийо.

Представителите на 16-годишното момиче обясниха, че молбата е подадена до Първоинстанционния граждански съд в Женева, тъй като Делон "живее" там според регистъра на населението в града.
Дитисхайм смята, че съдът трябва да се произнесе "бързо", след като установи дали е компетентен по въпроса, преди да отговори по същество на молбата й, отбелязва АФП.

През септември 2021 г. френски съд реши след обжалване, че не е "териториално некомпетентен" по иск за признаване на бащинство, подаден от Ари Булон към актьора Ален Делон, тъй като местоживеенето му в Швейцария.
    
Ари Булон, чието истинско име е Кристиан Булон, беше намерен мъртъв през май 2023 г. Тогава той бе на 60 години. 

Ален Делон никога не е признавал, че е баща на Ари Булон, син на германската певица Нико от "Велвет ъндърграунд". С нея актьорът има кратка връзка през 60-те години на миналия век. Ари обаче е отгледан от майката на Ален Делон - Едит Булон, чието име носи.

Пътищата на двамата мъже се пресичат неколкократно. През 1986 г. Ален Делон казва на Ари: "Нямаш моите очи, нямаш моята коса, не си мой син, никога няма да бъдеш мой син", припомня АФП, цитирайки в.  "Либерасион". 
    
Пристрастен към наркотиците, фотографът няколко пъти е настаняван в психиатрични клиники.
    
Звездата на френското кино Ален Делон е на 88 години и е тежко болен, след като през 2019 г. получи инсулт.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Теодора Славанова/БТА