стрелба Лас Вегас
стрелба Лас Вегас / БГНЕС
"Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в Лас Вегас, предаде Франс прес. "Нападението в Лас Вегас беше извършено от войник на Ислямска държава и в отговор на призива да се нападат държавите от коалицията", заяви пропагандната агенция Амак на джихадистката групировка, визирайки водената от САЩ коалиция за борба с Ислямска държава.

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 50 души са убити, а на 400 човека пострадаха при стрелба по публиката на концерт близо до хотел в Лас Вегас.

СНИМКИ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ЛАС ВЕГАС

стрелба Лас Вегас
БГНЕС

Извършителят се е самоубил в хотелската стая, от която стрелял, преди в нея да нахлуе полицията. Той е идентифициран като Стивън Падок от селището Мъскийт в щата Невада, намиращо се на около 140 км североизточно от Лас Вегас. Той се е регистрирал като гост на хотела. Полицията заяви, че мотивите му са неизвестни. Стрелецът бил приел исляма преди няколко месеца, съобщи агенция Амак, цитирана от Ройтерс. Двама висши американски служители казват, че няма доказателства, че стрелецът е свързан с каквато и да е международна терористична група, предаде Ройтерс.

Паникьосани зрители бягали и газели паднали хора при стрелбата на концерт във Вегас

стрелба Лас Вегас
БГНЕС

Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ. Няма данни за пострадали българи при стрелбата.