стрелба Лас Вегас
стрелба Лас Вегас / Guliver/Getty Images
При стрелба по публиката на кънтри концерт на открито в Лас Вегас са убити най-малко 50 души, а над 400 са ранени, предаде Асошиейтед прес. Нападателят, който стрелял от стая в хотел, се е самоубил, преди там да нахлуе полицията.

Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ. Миналата година в Орландо бяха застреляни 49 души в нощен клуб.

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)

стрелба Лас Вегас
Guliver/Getty Images

Хиляди паникьосани зрители на концерта на кънтри певеца Джейсън Олдийн са побегнали от сцената на нападението, като в някои случаи са прегазвали паднали хора, докато полицаите са се опитвали да засекат и обезвредят извършителя.


СНИМКИ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ЛАС ВЕГАС

стрелба Лас Вегас
Guliver/Getty Images


Нападателят е идентифициран като 64-годишния бял мъж Стивън Падок от Лас Вегас. Той се е регистрирал като гост на хотел, откъдето е стрелял по събралото се множество от 32-ия етаж. Освен това полицията получила данни за местонахождението на 62-годишната Мерилу Данли, която се издирва във връзка с нападението. По-късно полицията съобщи, че жената, за която се смята, че е приятелка на Падок, няма отношение към стрелбата, а нападателят е използвал нейни данни при регистрацията си в хотела. Всички обвинения срещу нея са свалени.


Откриха жената, издирвана заради стрелбата във Вегас

Отговорност за нападението в Лас Вегас пое терористичната групировка Ислямска държава. Според висши служители от силите на реда обаче няма данни Падок да е свързан с екстремистки групи.

стрелба Лас Вегас
Guliver/Getty Images


Няма пострадали българи при кървавата баня във Вегас

Ломбардо заяви, че слуховете за други стрелби или бомбени нападения в района са неверни.

Белият дом съобщи, че президентът Тръмп е бил уведомен за станалото в Лас Вегас.
БТА