/ БТА
Хиляди мъже и жени, облечени в черно, се събраха за погребенията в Маждал Шамс на 12-те младежи, убити предишния ден при ракетна атака срещу този град на сирийските Голански възвишения. Те до голяма степен са анексирани от Израел.

Няколко жени в абаи плачеха, докато полагаха цветя върху ковчезите на младежите, които по време на трагедията са играли на футболно игрище, съобщи журналист от АФП в Маждал Шамс, малък друзки град с население около 11 000 души.

Ракетен удар от Ливан уби и рани хора на Голанските възвишения в Израел

Израелската армия съобщи, че ракетата, изстреляна от Ливан от подкрепяното от Иран ислямистко движение Хизбула, е била иранско производство и е носела 50-килограмова бойна глава, която се е взривила на футболното игрище.

Според местните власти загиналите младежи са били на възраст между 10 и 16 години. Около 30 ранени все още са в болница в Израел.

В Маждал Шамс десетки жени друзи се събраха около ковчези, покрити с бели савани. Някои от жителите бяха облечени в традиционно друзко облекло - бяло покривало, покриващо устата на жените, и тарбуш, увит в бял плат, за мъжете.

"Всяка нощ, всеки ден, всяка минута сме притеснени. Така е от десет месеца", казва пред АФП Лаит, 42-годишна медицинска сестра, която посочи само първото си име.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС