/ БТА
"Хизбула" отрече да стои зад атаката
Десет души загинаха, включително деца, а 34 са ранени при ракетен обстрел от Ливан на анексираните от Израел Голански възвишения, съобщиха израелските служби за спешна помощ, цитирани от Франс прес.

В резултат на удара е поразено футболно игрище в друзко село Мадждал Шамс, заяви Ели Бин, генерален директор на "Маген Давид Адом", израелския еквивалент на Червения кръст, и добави, че 17 от 34-те ранени са в критично състояние, 10 от които са деца.

 
Представителят на ливанската шиитска групировка "Хизбула", Мохамед Афиф, отрече пред Ройтерс тя да стои зад удара.

Израелската армия съобщи, че помага с евакуацията на пострадалите.

Израелски медик каза пред Ройтерс, че ударът е бил опустошителен и е предизвикал пожар.

 

Терористичната организация „Хизбула“ е източникът на ракетния обстрел на футболното игрище в Мадждал Шамс“, посочи израелската армия в изявление.

Израелската армия подготвя военен отговор на обстрела на Голанските възвишения, каза говорителят ѝ контраадмирал Даниел Хагари, цитиран от Ройтерс.

"Нашите разузнавателни данни са категорични. "Хизбула" е отговорна за убийството на невинни деца, юноши", допълни говорителят.

Атаката идва след израелски удар по територията на Ливан, при която бяха убити четирима бойци на въоръжени ливански групировки. Два източника от сферата на сигурността в Ливан казаха пред Ройтерс, че четиримата убити бойци при израелския удар по Кфаркила са принадлежали към различни групировки, но поне един от тях е бил член на "Хизбула".


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Алексей Маргоевски, Божидар Колев/БТА