/ / iStock/Getty Images
Хиляди хора със свещи в ръка присъстваха на бдение в Североизточен Тайланд днес, за да почетат жертвите на военния, устроил вчера масова стрелба, в която загинаха най-малко 29 души и бяха ранени 57 души. Нападателят бе ликвидиран от силите на реда, предаде Ройтерс.

Хората полагаха бели цветя в памет на жертвите по време на бдението край статуята на местната героиня Тао Суранари в град Накхон Рачасима. По-голяма част от убитите са били посетители на търговския център "Терминал 21" в същия град.

"Чувстваш гняв, който те изпълва", казва местният жител Чиратип Курапакорн, който присъства на бдението и разказва, че не е могъл да спи и че искал някак да помогне.

Убийствата започваха около 3 часа следобед местно време (8 часа по Гринуич) вчера, когато военният откри стрелба в къща, преди да отиде до военна база, а след това до търговския център, където стреля по минувачите, а после нахлу вътре и откри огън по клиентите. Военният бе застрелян от силите за сигурност тази сутрин в подземните етажи на мола.
БТА