/ iStock/Getty Images
Планира се те да бъдат изградени на Пелопонес, Крит, в Централна и Северна Гърция, както и в Епир
Правителството на Гърция планира да построи 20 нови центъра за бежанци и мигранти с капацитет между 500 и 2000 човека всеки, съобщава изданието „Real news“.

Предвидено е тези центрове да функционират по различен от познатия досега начин. В тях ще бъдат настанявани лица, които имат право на убежище и попадат в графата на т. нар. „контролирани” обекти.

Една трета от германците не биха искали да имат за съседи мигранти

На входовете на тези центрове ще има поставени електронни системи, а всеки един от бежанците ще разполага с карта със специфичен баркод за влизане и излизане от обекта. По този начин ще бъде избегната ситуация, при която липсва контрол върху влизащите и излизащите от миграционните центрове.

Новите центрове се планира да бъдат изградени на Пелопонес, Крит, в Централна и Северна Гърция, както и в Епир.

Стрелба спря нелегални мигранти да влязат в Унгария

Подробният план на правителството ще бъде обсъден по време на утрешното заседание между министъра за миграцията и убежището Нотис Митарас, заместник-министъра и национален координатор по бежанския въпрос Алкивиадис Стефанис и министъра на вътрешните работи Такис Теодорикакос. До края на месеца се очаква да бъде взето окончателно решение по този въпрос.

Властите в Париж евакуират лагер с мигранти

Гръцкото правителство вече обяви, че сега съществуващите лагери на островите ще бъдат затворени и ще се изградят нови центрове от затворен тип. 
БГНЕС