/ iStock/Getty Images
Кметовете на крайбрежните общини в Атика приветстваха решението на правителството да позволи организираните плажове да се отворят този уикенд. В същото време те изразиха опасения дали пложуващите ще спазват указанията за безопасност, за да се ограничи разпространението на коронавируса, пише „Катимерини“.

Ангелкова: След почивка в Гърция - 14-дневна карантина

Според новите препоръки, организираните плажове - с чадъри и всякакви удобства, ще работят с 60% капацитета си, без музика и при действаща забрана за продажба на алкохол от плажните барове.

Персоналът трябва да спазва всички мерки за защита, включително и като използва маски и ръкавици. След всяко използване на шезлонга, персоналът трябва да го дезинфекцира. Разстоянието между всеки комплект чадър и шезлонг трябва да бъде 4 метра.

Гърция разхлабва карантината

Както посочва изданието, вчера общините на крайбрежните райони с организирани плажове са били в истинска надпревара с времето, за да успеят да подготвят всичко и да предприемат необходимите мерки за безопасност за защита на персонала и посетителите.

Въпреки удовлетворението на местните власти от това решение, те се опасяват от възможно скупчване на хора, подобно на това по градските площади. Въпросът е и кой ще бъде отговорен за прилагането на мерките, тъй като някои кметове твърдят, че нямат необходимите правомощия.
БГНЕС