/ / Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп би преосмислил решението си за оттегляне от Парижкото споразумение за борба с промяната на климата, но само при положение, че разпоредбите се променят в полза на САЩ.
 
Тръмп иронизира глобалното затопляне

"Дали бих се върнал към споразумението? Да, бих", беше категоричен Тръмп в интервю за британския журналист Пиърс Морган, откъси от което бяха излъчени по телевизия ITV преди премиерата днес. "Както знаете добре, харесвам Еманюел Макрон и с удоволствие бих се върнал, но това трябва да се превърне в добра сделка за САЩ", добави държавният глава.
 
Тръмп отмени екологичните правила на Обама

Пред Морган Тръмп не поясни какво точно трябва да се промени и какви условия биха го удовлетворили, но разкритикува настоящи вид на споразумението. "Парижкото споразумение щеше да е катастрофално за нас и затова го спрях", изтъкна главата на американската администрация и допълни, че всичко в него е било в ущърб на страната му.
 
САЩ се оттеглиха от Парижкото споразумение за климата

"Ако някой ден, да кажем, се върнем към споразумението, то това ще бъде абсолютно различна сделка, защото в момента тя е ужасна", заключи Тръмп.
БГНЕС