/ Guliver/Getty Images
През това време служителите на компанията ще получават обезщетения за безработица и компенсации от компаниите
Трите американски автомобилни гиганта General Motors, Ford и Fiat Chrysler преустановяват производството в техните заводи поради разпространението на новия коронавирус. Това се посочва в изявления, публикувани в сряда на уебсайтовете на компаниите.

САЩ ще инжектира 1 трилион долара в националната икономика заради коронавируса

От компаниите заявиха, че заводите ще бъдат почистени и дезинфекцирани за да бъде защитено здравето на работниците и служителите. General Motors заяви, че корпорацията „спира производството в Северна Америка поради пазарните условия и за да осигури почистване на рафинериите и да защити персонала“.

От Обединения съюз на автомобилните работници заявиха във вторник, че след консултации със своите представители General Motors, Ford и Fiat Chrysler са се съгласили да спрат производството в своите заводи, за да сведат до минимум риска служителите да се заразят от новия коронавирус.

General Motors, Ford и Fiat Chrysler спират производството до края на март

Според американските федерални и местни власти броят на заразените в САЩ вече надхвърля 9200 души. CNN съобщи различни данни в сряда. Според новинарския канал в страната са открити почти 8,7 хиляди случая на инфекция, а 149 души са загинали.
БГНЕС